Khamis, 14 Ogos 2008

15hb8 2008

hari ini, last day kursus..
cukup 20hari.
lepas ni khidmat sokongan kat sek.selama 1bulan juga
semalam p makan ate kat MBI terrace...
ada satu malam tu, abang man nak bawa p makan, tapi,,,
dah lewat pun...
semua dah kemas barang..
semalam, abang man mesej kata, nak datang amik.
tgk2 abang dah ada kat BTPN...
dah janji nak kuar mlm tadi....
so, tak ikut abang man balik umah...
petang ni, nak terus ikut abang but p johor.
tapi, singgah KL dulu...singgah umah kak ela dulu
abang man bagi p ikut diorang....
lepas balik johor lepas kenduri, terus balik semanggol...
abang man amik nanti kat kg...
pas tu, terus blik kedah..singgah jap...coz abang man cuma
nak bawa kawan p berubat.
usia perkahwinan kami, baru masuk 4bulan...
aku,dengan famili mertua masih kekok lagi...
harap abang man faham.
moga kami hidup bahagia & dapat redha Allah berpanjangan.AMIN.

Khamis, 7 Ogos 2008

minggu ni

jumaat, 8hb8 2008...
hari ni kena setlekan RPH n tugasan yang patut lagi...esok, kena balik
semanggol...sepupu kawin...
hari ni,,,dia nikah.
Semoga hidup bahagia, kekal hingga akhir hayat..

tadi, kak zu call...
dia nak ajak gotong royong surau esok...
tapi, nawal x balik Lambor...
terus balik Semanggol.

kursus tinggal 1 minggu je lagi...:)

Selasa, 5 Ogos 2008

server down

pagi tadi, server down...
internet x leh connect la..
nak belajar 21classes tergendala...
so, kami diajar dengan cara membuat/menghasilkan interaktif
menggunakan mic.power point...
nawal sempat download design pamplet free dari intenet setelah intenet bleh connect.

nawal download di alamat: http://www.freeppttemplates.com

Ayat seribu dinar

Firman Allah SWT:

وَمَن يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا
وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُإِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا

”....Barangsiapa bertakwa kepada Allah niscaya Dia akan Mengadakan baginya jalan keluar. Dan memberinya rezki dari arah yang tiada disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah niscaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya.
Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang (dikehendaki)-Nya. Sesungguhnya Allah telah Mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.”
(QS. Ath-Tholaaq [65]: 2-3).

wik.is

hari ini, hari selasa..


kami diajar membuat blog menggunakan wik.is


alamat: http://pendislamjqaf.wik.is/





petang,dalam pukul 2.30


kami diajar cara menggunakan Google sebagai search engine.nak cari imej,


web,dan advance search.



ini gambar yang diambil apabila menggunakan Google sebagai search engine..

semoga kami dapat menyudahkan kursus kami sehingga jumaat depan..Amin.

Isnin, 4 Ogos 2008

kat Pokok Sena

kenangan terindah

















3 Mei 2008, perkahwinan antara Nawal & Kamal....
ni kat Semanggol,














10hb Mei 2008 kat Pokok Sena plak...
Dari Lambor, balik sorang sampai Semanggol. Lewat petang baru sampai kampung...
Semoga kehidupan kami berdua diberkati Allah...
Mendapat restu mak abah & mak ayah






kursus bestari

hari ni, 4hb Ogos 2008...dah masuk 3 minggu aku kat cni. kat BTP ni...tadi baru tau Ad dok kat kuaters guru kat BTP ni...

he..he,...x sangka..petang ni,, cadang nak pi jumpe dia...
leh sembang2...tapi,,,badan tak bape cihat rasanya....mungkin sepanjang 1,2 minggu kat cni asyik minum berais je...

minggu ni...sepupu nikah hari jumaat..kenduri hari Sabtu 9hb ogos...kena balik kampung..dah cal mak semang2..

tanya adik, durian banyak tak?adik kata, boleh la lau nak makan...tapi dengar macam tak berapa ada je?ntah la...
Terdapat ralat dalam alat ini

Senarai Blog Saya

Cari Blog Ini

Catatan Popular