Ahad, 26 Disember 2010

Pertemuan yang tak terduga

lepas zohor td,p kenduri anak sedara abg Midhat...
bla dah masuk dlm dewan tu,ternmpak muka ustaz Nazmi..
rupanya,Khalilah,adik Naimah yang kawin...ni kenduri sebelah lelaki la...
dpt jg jumpe Naimah..dah 2 org anak..putera n puteri...ustaz nazmi plak baru 7 org anak dia...
bla sembng ngan abg Midhat plak,dia ckp,tgk,dunia ni kecik jer..dah bjumpe..hehe..
memg tak diduga pun..Naimah still kurus mcm waktu study dulu2 jgak...td pun,after jpe...dia dah nak trus blik ke melaka...

Sabtu, 25 Disember 2010

perkembangan kandunganku minggu ke-24

Pada minggu ke-24 pula, puan akan merasa gembira, sihat dan berpuas hati dengan perjalanan kehamilan puan. Kita akan dapati berat badan kita bertambah secara normal. Perlu kita ketahui bahawa pada minggu ini kedudukan kepala bayi lazimnya berada pada bahagian bawah. Manakala kulit bayi akan menjadi semakin menebal. Namun jangan terkejut sekiranya puan dapati muka menjadi sembap dan membengkak pada ketika ini. Ini kerana tubuh sudah mula menyimpan air yang berlebihan.(www.mengandung.com)

minggu ni,kandunganku akan masuk 24 minggu..6bulan...kira2 4bulan je lg utk menannti kelahiran adik m.Fitri...alhamdulilah,setakat ni,kandunganku x bermasalah...cuma berat bdn bertmbah 3kg hari cek di klinik 13 hb haritu...abang kata,"x makan pun berat naik?"
hehe...ummi senyum jer..hari tu,abang marah juga coz tunggu 2jam utk scan...scan kejap jer...15min...kakak y sblm tu kandungan dia da poblem rasanya..tu y lama doktor scan...tp,ntah la...tp,abang tunggu jgak,dgan ragam fitri tu lg...
Paru-parunya sudah mulai membentuk cabang dan saluran pernafasannya sudah mulai membentuk menyerupai pohon. Berat bada bayi anda sekita 600-610 gram dengan tinggi badan sekitar 30-32 cm.

Selasa, 14 Disember 2010

perkembangan kandunganku

hari isnin lepas,13.12.2010 p repeat scan utk make sure EDD YANG X SURE TU...
so,d scan kali kedua la hari isnin tu..lebih kurang sama dgn scan yang pertama...cuma tarikh EDD tu lewat 5 hari je pd 24.april 2011...n doktor dicide amik y lbih tepat tarikh due pd 19 April 2011...so,minggu ni,dah msuk 22 week...doktor ckp,baby lebih kurang 500gram dah berat dia...alhamdulillah,baby pun dah start bergerak2 dlm sebulan y lps..mungkin ni kandungan y kedua,jd,rasa baby bergerak2 tu,mudah..mgkin coz dah da pengalaman...
ku harapkan kandungan ni selamat spnjng tmpoh ni,n aku jg mudah melahirkan...
berckp soal jantina?hehe..ayahnya da jg ty,doktor x ckp ker laki ker pompuan?..ummi ckp,ntah...x ty n x nampak pun lau scan...
but,dia dok sebut dlm 2x dah rsanya y baby kali ni boy...hehe..ummi x kisah la..boy or girl..yang penting,ummi n baby sihat n selamat melahirkan nanti..
Fitri pun,tgk suka berkawan...nanti ada la kwn dia main...ngan ummi,ummi y tak larat nak layan...
hari selasa plak..kene mnum air gula...hehe..tu first time merasa mnum air gula..
bab mnum tu tak kisah sgt..tp,bab amik darah ni...x leh la tgk drh...
pening...y ckit pun bleh pitam...ummi bersyukur,anak ummi y ni,jtuh ckit2 je..truk pun,benjol2...n lebam..pipi tu,lebam kiri kanan dah..cian...dah makin aktif..
kalu bab luka y ummi takut..lau ayah ada kat umah x pe la...ni time x da d rumah...
mabuk darah...btol la member se UKM dulu ckp,dia,tau je dia jnis mabuk darah...lagi teruk jdinya...sblm tu,x der truk sgt ...ummi ni,mungkin mcm tu jgk kot..

Sabtu, 4 Disember 2010

5 Disember 2010

rini kenduri sebelah lelaki...Maisarah dtg cni dulu...mgkin dlm pkul 12.30 baru bertolak ke rumah pengantin lelaki...mg mereka bahagia,berkekalan hingga ke akhir hayat...amin...
Terdapat ralat dalam alat ini

Senarai Blog Saya

Cari Blog Ini

Catatan Popular