Jumaat, 29 April 2011

29 April 2011

hr ni,hr ke-11 dah...mgkin bg org y x pantg,jap je rasa ms berlalu...tp,ummi rs lmbt je ms tu nak berlalu...tmbh2 kalu dok mghitung hri2 y bakal berlalu...

nak cept jer lps pntg...hehe...
bby pun cht...hr ni,dah abis mengurut 3hr...so,kene bertungku plak hr2...

bby x bnyk ragam...mlm pun tido lena...jg bila dia lapar...
nama ummi x letak lg...menangis pun jrg2 dengr suara...
hrp bby cht...

Isnin, 25 April 2011

new baby 19.04.2011


kita sambung citer 18hb4....

dlm keadaan tido2 ayam tu,dgn sakit dtg jap dan pergi...ayah pun mula masuk tido dlm pukul 3...yela,takut Fitri meragam...meragam x nakkan umminya...nak ayah jer.sblm2 ni,lau ayah tgk ummi byk diam jer...ayah mesti ty,,,"sakit ker?"jwpn ummi...
'x la'

ummi tgk ayah dah tido....dlm pukul 3.30pg...dah rs lain...ingt nak p toilet buang air..bngun jer mengesot dr dlm kelambu,rs basah jer...nasib sempat kuar dr kelambu,lau x,basah la toto wat lapik tido tu...kain batik dah basah..x pe la...trus p toilet..buang air kecil...air ketuban tu,x turun plak...misi dah pesan,lau turun air,pakai pad..

so,lepas tu,ingt nak masuk sambung tido,dan masuk dalm kelambu,rasa lg air turn...
lepas tu,terus kejut ayah...x jadi la nak sambung tido...sblm p hospital,sempt lg p melabur...hehe...

ayah ty,nak p hospital ker?ummi diam...x per la...ciap pelan2..brg2 memang dah ciap dlm raga...dlm pukul 5lbih mcm tu kot,bru bertolak p hospital...dlm perjlnn,mnum air selusuh y k.ct n abg edi wat...

p cna,depa cek,dah buka 5cm n pas tu,masuk labor room dlm pkul 6...time tu,ayah x da...ummi dok sorg sampi dkt nak bersalin bru ayah msuk...huhu...

dri pukul 6 tu...sakit biasa jer...dlm pkul bper ntah..dah makin kuat sakit tu..rasa x thn sgt2...hanya Allah y tahu...sambil tu,dok ty,,mana suamiku...depa masuk air...lepas tu,depa masuk plak ubat...kata bg cepat cikit bersalin...peluh di muka ni,x larat nak sapu menahan kesakitan...rasa dok atas katil tu,mcm cacing kepanasan...sebelum tu,rasa jg ada gap x sakit...ni,sakit tu berterusan.. xdan nak rasa sakit tu stop jap,,,

rasa mcm sakit tgu nak brsalin fitri kurg cikit berbanding ni...mgkin sbb ayah dok tgu dr awal msuk labor room...org kata pemberi semangat...ayah masuk 2 labor room pg tu...mmg dah ready diorg suruh push...depan tu,punyer la ramai org...lau kat ipoh ritu,3,4 org jer x silap...ayah pun x tekata...x tau baper kali teran..y ingat,x nak jd mcm Fitri..dekat sejam teran,bby x kuar2..teran x kene cara...7.46pg tu,,,,baby girl selamat dilahirkan....ALHAMDULILLAH...ayah azan n qamatkan baby tu...

lepas tu,sakit kene jahit plak...hanya Allah y tahu..rasa kulit ker dgn isi kene dikait2 jarum...dulu,uri lekat,so,kene bius...x rasa per la kene jahit...x rasa sakit...

org kata,tanda2 bersalin bg tiap2 baby lain2...x tentu...tp,alhmdulillah,ada turn tanda...bleh la wat persediaan y patut...
alhamdulillah,ibu n baby selamat...
mlm tu,pukul 7mlm,dah boleh discaj...mlm tu,fitri meragam balik...cian ayah...x dpt tido...sampi pagi...org lain pun sama...

18hb4 2011

mlm tu,perut dah rasa lain mcm...sakit,mengeras..kontraksi...tp,x bpe sakit...so,x amik kisah sgt...coz sblm2 ni,sakit jgk...lepas2 tu...hilang la...abg pun cadang nak blik ipoh esoknya...dah x bersalin lg...

yela,keje y kat ipoh tu,tggl kejap2...bukan mudah tgglkan pd org lain...so,mlm tu tido mcm biasa..alhamdulillah,fitri y selalunya meragam,merengekkan ayahnya,mlm tu,tido lena...bg susu pun dia x meragam mcm mlm2 sebelum tu..lega jg rasanya...

so,lena pun sebenarnya,x bape nak lena jugak...hehe...
Terdapat ralat dalam alat ini

Senarai Blog Saya

Cari Blog Ini

Catatan Popular