Ahad, 26 Disember 2010

Pertemuan yang tak terduga

lepas zohor td,p kenduri anak sedara abg Midhat...
bla dah masuk dlm dewan tu,ternmpak muka ustaz Nazmi..
rupanya,Khalilah,adik Naimah yang kawin...ni kenduri sebelah lelaki la...
dpt jg jumpe Naimah..dah 2 org anak..putera n puteri...ustaz nazmi plak baru 7 org anak dia...
bla sembng ngan abg Midhat plak,dia ckp,tgk,dunia ni kecik jer..dah bjumpe..hehe..
memg tak diduga pun..Naimah still kurus mcm waktu study dulu2 jgak...td pun,after jpe...dia dah nak trus blik ke melaka...

Sabtu, 25 Disember 2010

perkembangan kandunganku minggu ke-24

Pada minggu ke-24 pula, puan akan merasa gembira, sihat dan berpuas hati dengan perjalanan kehamilan puan. Kita akan dapati berat badan kita bertambah secara normal. Perlu kita ketahui bahawa pada minggu ini kedudukan kepala bayi lazimnya berada pada bahagian bawah. Manakala kulit bayi akan menjadi semakin menebal. Namun jangan terkejut sekiranya puan dapati muka menjadi sembap dan membengkak pada ketika ini. Ini kerana tubuh sudah mula menyimpan air yang berlebihan.(www.mengandung.com)

minggu ni,kandunganku akan masuk 24 minggu..6bulan...kira2 4bulan je lg utk menannti kelahiran adik m.Fitri...alhamdulilah,setakat ni,kandunganku x bermasalah...cuma berat bdn bertmbah 3kg hari cek di klinik 13 hb haritu...abang kata,"x makan pun berat naik?"
hehe...ummi senyum jer..hari tu,abang marah juga coz tunggu 2jam utk scan...scan kejap jer...15min...kakak y sblm tu kandungan dia da poblem rasanya..tu y lama doktor scan...tp,ntah la...tp,abang tunggu jgak,dgan ragam fitri tu lg...
Paru-parunya sudah mulai membentuk cabang dan saluran pernafasannya sudah mulai membentuk menyerupai pohon. Berat bada bayi anda sekita 600-610 gram dengan tinggi badan sekitar 30-32 cm.

Selasa, 14 Disember 2010

perkembangan kandunganku

hari isnin lepas,13.12.2010 p repeat scan utk make sure EDD YANG X SURE TU...
so,d scan kali kedua la hari isnin tu..lebih kurang sama dgn scan yang pertama...cuma tarikh EDD tu lewat 5 hari je pd 24.april 2011...n doktor dicide amik y lbih tepat tarikh due pd 19 April 2011...so,minggu ni,dah msuk 22 week...doktor ckp,baby lebih kurang 500gram dah berat dia...alhamdulillah,baby pun dah start bergerak2 dlm sebulan y lps..mungkin ni kandungan y kedua,jd,rasa baby bergerak2 tu,mudah..mgkin coz dah da pengalaman...
ku harapkan kandungan ni selamat spnjng tmpoh ni,n aku jg mudah melahirkan...
berckp soal jantina?hehe..ayahnya da jg ty,doktor x ckp ker laki ker pompuan?..ummi ckp,ntah...x ty n x nampak pun lau scan...
but,dia dok sebut dlm 2x dah rsanya y baby kali ni boy...hehe..ummi x kisah la..boy or girl..yang penting,ummi n baby sihat n selamat melahirkan nanti..
Fitri pun,tgk suka berkawan...nanti ada la kwn dia main...ngan ummi,ummi y tak larat nak layan...
hari selasa plak..kene mnum air gula...hehe..tu first time merasa mnum air gula..
bab mnum tu tak kisah sgt..tp,bab amik darah ni...x leh la tgk drh...
pening...y ckit pun bleh pitam...ummi bersyukur,anak ummi y ni,jtuh ckit2 je..truk pun,benjol2...n lebam..pipi tu,lebam kiri kanan dah..cian...dah makin aktif..
kalu bab luka y ummi takut..lau ayah ada kat umah x pe la...ni time x da d rumah...
mabuk darah...btol la member se UKM dulu ckp,dia,tau je dia jnis mabuk darah...lagi teruk jdinya...sblm tu,x der truk sgt ...ummi ni,mungkin mcm tu jgk kot..

Sabtu, 4 Disember 2010

5 Disember 2010

rini kenduri sebelah lelaki...Maisarah dtg cni dulu...mgkin dlm pkul 12.30 baru bertolak ke rumah pengantin lelaki...mg mereka bahagia,berkekalan hingga ke akhir hayat...amin...

Selasa, 30 November 2010

DEMAM LAGI

ANAK UMMI DEMAM LAGI...FLU...DBN PUN PANAS...
MUNGKIN MAIN PANAS N KENE TEMPIAS UJAN ...
NASIB BAIK STOK UBAT STILL ADA LG...CUMA UBAT BATUK JER DAH ABIS...
TAPI,TDI,BARU ODER UBAT DGN K.AIN..N MINTA DIA POS...COZ UMMI DI KAMPUNG...
LAU DA KAT IPOH,LAIN LA...
ABANG JER Y ADA KAT CNA...Y NAK GUNA UBT TU,ADA KT SEMANGGOL NI...
HARAP2 X LAMA LA DIA DEMAM...SEMALAM,HIDUNG TERSUMBAT,TERIAK SUNGGUH HATI...
SELALU,AYAH DIA ADA LEH TLG DUKUNG...UMMI DAH X LRT NAK DUKUNG LAMA2...
MASUKKAN DALM BUAI..MAU JUGA DAI LELAP SAMPAI PG...

Khamis, 25 November 2010

cuti sekolah

mcm biasa...cuti sek,yang menjadi port untuk stay tentu la di ipoh n semanggol..
mcm taun lepas...bersalin...n sambung dgn cuti sek..stay jg di kedah dgn anak...walaupun hubby tinggal...dia da keje nak wat...
taun ni,dgn kenduri sepupu...so,blik semanggol la...tgk keadaan...lama x stay kat cna...hehe..
tp,bab jga anak..ramai yang leh tgk2 kan...pak udanya,pak langnya,mak ciknya yang rajin melayan..
lau dok ipoh,bg peluang ayahn ya,,,tapi,,kita la y lebh lg kene jg..umminya la...
soal Fitri plak...dah pandai panggil ummi dia...mi!mi!...hehe..kat ayah dia plak x panggilayah dah...dah jadi ...bi!bi!...hehe...abi kot...
dahinya dah berbenjol kiri kanan...jatuh...satu dkt medan gopeng...satu dkt rumah..kene simen...yang dkt medan gopeng tu,benjol naik mcm ikan flower horn tu..kene besi..nasib besi tu x tajam...besi tu licin...kalu x,berdarah..huhu...ummi surrender...
takut ummi pengsan dulu.berjalan dah laju...kalu bw kuar dr umah je...y nak di tuju tu...ke JALAN RAYA depan umah kat LAMBOR KANAN tu..huhu..letih juga..tpi,sabar..anak tgh membesar...biar dia berani cikit...boy...ayahnya pun ajar jgn manja2sgt...
soal makan plak...mau jer dia makn...pg mkan nsi...kadg tu,nak roti...sayur pun favorite dia...ritu msak sayur bayam...suka sgt dia..tgk jer ummi cedok nasi...sebut la...nak!nak!...mkan kdg dah x nak bersuap...nak suap sendiri..x per..plan2 nanti pandai la dia suap..coz skrg..berselerak la nsi jtuh kuar dr pinggan dia..
x sampi umo fitri 2 tahun la,fitri akan dpt adik...nanti,leh jg adik elok2...tlg ummi n ayah...
ummipun dah mula dpt rasa baby bergerak2...mgkin btul jangkaan scan,dah 18week..awal 4week dr jangkaan manual...unsure date la...huhu..walau mcm ne pun,syukur alhamdulillah,bla dpt rs baby bergrak,ummi tau,baby cht...
kadang ut,rasa juga pening2...tu biasa la kot..
ayah bz..ummi tlupa nak ty ayah,bla nak bw kita naik train p kl?...ritu,ayah da sebut..
fitri mesti suka p jalan2...

Rabu, 27 Oktober 2010

kelahiran

dapat berita tadi,Aton dah selamat melahirkan baby boy.kat hospital sg.buloh semalam.
operation..ada call haikal..n pas tu call aton.dia n baby pun cht.alhamdulillah..
raya haji ni,bleh la p tgk baby baru...Fitri ada kawan la..Tahniah la buat haikal n aton...dah bertambah ahli rumah..

ragam anak

mm...mcm2 la ni,kalau lepas je keluar rumah.dah menghala ke jalan,letih juga rasanya..
dalam rumah plak,dah memanjat sana sini,jatuh tu,x yah kira la..
kadang,jatuh nangis,kadang tu,x nangis...
x pe,boy.
semalam,dah panjat2 kerusi,n berdiri atas kerusi tu,ummi suruh duduk,lagi la dia melompat2 angkat kaki..seronok sangat la tu..dah lama dia usaha cuba naik atas kerusi tu,baru semalam dapat naik terus..dah kuat..n pandai plak dia ambil kerusi kecik dia tu,naik atas tu,terus panjat kerusi yang tinggi tu...huhu..x pe la.kita tgk je la..
asalkan anak ummi cht,alhamdulillah la.

Sabtu, 28 Ogos 2010

27 Ogos 2010

hmm...semalam berbuka di Gerbang malam...makan pun x abis...hehe..dah x lalu..posa la katakan..
anakpun makan nsi sikit jer..amik sayur lemak pucuk n rendang ayam..ayah amik lauk ikan masak cabai..
nasi x abis,lauk pun x abis ummi mkn..sayang la plak...
anak dah boleh berjln...tapi...nak dok jugak ats lantai tar tu..ahis baju n seluar kotor..
dalam pukul bpe,baru tido...itupun,kejap jer,

Isnin, 23 Ogos 2010

Ramadhan ke-14

stat semalam,perut mcm x bape sedap jer?mungkin angin...mungkin kurang air kot..
alhamdulillah,Fitri pun leka je bermain sorang2...
dah x bape bnyk kerenah..lapar je,baru merengek2...
pg tadi pun Fitri dah x bape nak meragam...kalu tak,terganggu lah ayahnya itu..
pg td..pukul 7,dah dia terlelap...ummi dah ciap2...dia pun terjaga..
alhamdulillah..mg berpanjangan lah keadaannya itu..hehe..mg dah x meragam selalu..
lagipun,demam tu,,selsema..berhingus..dah bg mkn ubat..mg fitri cepat sembuh ye.amin

Selasa, 17 Ogos 2010

hari ke-8 Ramadhan

hari ke-3 posa,,,kami blik kedah..
sempat 2 kali bersahur dan buka posa 2 kali...
sampai ipoh dah lewat..pkul 2 pg...kira pg isnin la...
n trus blik ke lambor...
tengahhari hri Ahad tu,abang ipar (abang edy)msuk wad..
ependik n ada batu dalam hempedu...
dok kat METRO,S.P...
operate utk buang apendik je...
so,p jenguk satu famili..
mak Ha,tentunya risau...lepas solat zohor..aku tgk mak nangis..
mak mana x risaukan anak...waktu tu,abg edy dlm O.T...
ptg tu,sempt jugk berbuka di umah..
balik,mak belikan lauk n nasi..dah x empt nak masak...
abang?? ummi pun isau jg...coz abang peanh juga sakit perut disebabkan batu karang..
cuma x pnh scan..
da berubat cara tradisional...tp,mcm x pecaya batu y kuar tu,btol2 orang tu kuarkan dr bdn abang...huhu...confuse..
tu yang suruhu abang mkn ubat hemopati yang amik kat k.ain tu..
n dr.dah pesan,jgn kurang minum air..
kalu dah sakit...jenuh nak ubat,so,cegah la awal2..

Khamis, 12 Ogos 2010

Ramadhan

Ramadhan tiba juga...setakat ni.alhamdulillah...bngun sahur...
kdg2 abang balik pun dah lewat...
msak ala kdar je...nak makan berdua..
anak kadg2 jg..kdg2 tido nyenyak je...hehe...
minggu ni blik kedah..mungkin sabtu pg lepas subuh..
rancangnya mcam tu la...
mg selamat blik selamat sampai ke sana n selamat blik cini semula..

Hari Isnin lepas,p bawa anak ke klinik...
bukan pe..risau takut anak kene demam campak...
ubat dah amik..k.ain cakap susu kene bancuh bg cair cikit...
kulit fitri pun x bpe cantik k.ain ckp...
n dekat leher dia selalu naik mcm ruam...kalu teruk..berair je...
mungkin lebih gula...susu tepung y bg tu byk kandungan gula tu..
huhu...cian Fitri...
nanti ummi bg mkan ubat tau...
be a good boy...

Selasa, 3 Ogos 2010

Teluk batik

pg Ahad,bw Fitri ke Teluk Batik...mandi laut..
bukan pg..tp dah dkt tgh hri...hehe..
p ngan adik Ya...
ombak kuat time tu...
2x bw dia dok tpi pantai tu...
dia tkut bla kene ombak tu...
ln kali la ummi bw mandi...
ayah tak ikut...isau je ombak bw kita ni p tengah laut...
kamera pun telupa amik...so,x da la nak snap gbr..

Selasa, 27 Julai 2010

Meningkatkan perkembangan MOTORIK



7 HINGGA 9 BULAN

Pada usia ini, si kecil mula suka mengangkat punggung dan menurunkan punggungnya. kakinya juga semakin kuat. dia suka apabila anda memegangnya dan dengan itu,dia gembira untuk meloncat2 @menggerakkan kakinya.
**mm...Fitri pun...mcm tu jg...**

selalunya,pd usia 8 bln,sikecil mula merangkak dan ini membuat dia lebih gembira kerana sudah mampu bergerak ke sana ke mari.dia juga sudah pandai mengawal otot punggung dan bahunya apabila dia sudah mampu duduk dengan sendiri...
**mm...Fitri dah mula merangkak,duduk...**

Salah satu kepandaian motoriknya yang semakin berkembang apabila si kecil sudah mula berdiri sendiri..**Fitri dah mula belajar berdiri...tanpa pegang kerusi @ meja kecil dia***
Ia baik untuk perkembangan otot kakinya. ia juga melatih kedua tangannya yang akan bertumpu pd sesuatu objek untuk menahan berat tubuhnya sewaktu dia cuba berdiri.
Jika si kecil sudah mampu berdiri,ia akan berkembang lagi apabila kedua tanganya akan cuba beralih pegangan agar kakinya dpt berjln sambil tgnnya berpaut pd sesuatu objek utk menahannya drpd terjtuh...
**Fitri dah mula berdiri dan melangkah...tapi blum berjln lg...**

Isnin, 26 Julai 2010

Jus avocado


lebih kurg je mcm yang aku buat..hehe..minta maaf ye...copy gbr dr blog sape ntah...
semalam, tgk2 buah avocado dalam peti ais yang dibelah 2 hari sabtu tu x makan lg...
teringat semalam,kat sekolah.time sufr internet tu,tgk da blog tu dia wat jus avocado...mcm sedap je...n satu jenis lg tu dia letak milo...
so, korek2 isi letak dlm blender..letak susu cair.n milo sepeket...
pekat...mcm sedap je tgk...
ltk dlm frezer dulu...pg td,bru rs...hehe..not bad...
ada sebijik lg buah tu...tgk la...nantu leh la watkan jus tanpa milo plak...
alhamdulillah...dah lama teringin rs nak rs apa rsnya buah tu...k.milah selalu wat aiskrim dgn buah tu..
lastly...dpt jug merasa..2bijik tu RM8 lebih...x sangka mahal jugak..
blik semalam,dalam pukul 3,lepas amik anak,so,layan makan aiskrim avocado tu...
sedap lak rasanya..
so,y sebiji lg tu,d blend la...
simpan dalam botol...
nak tangkap gbr..x dapt...semalam bateri dah low...
tgk plak hari ni...coz,x cas lg baterinya...hehe...

ruam lampin (dah kurang)

alhamdulillah...mlm tadi tgk dah berkurangan ruam di punggungnya...
pg td pun dia jg dah x merengek2...
petg semalam,dalam pukul 5ptg ummi bg pakai lampin lunatots yang boleh bsuh(telupa nama nak panggil lampin ape)...
x smpi pukul 6...hehe...dia berak..patut bau semacam...jenuh la ummi nak sental lampin tu...
tp,alhamdulillah..guna sabun hijau cap kapak tu,x da pun kesan kuning bekas tut...tut...tu.
fitri dah belajar2 berdiri...baru melangkah selangkah..
semalam,dia panjat sofa...n terjatuh...nangis la..
n storage box yang dekat pintu bilik tu pun dia dah panjat...
ummi tgh iron bju..ayah tido...suruh tgk22kan anak kejap..
anak dok jerit2 bru nak bangun...
ummi jugak yang salah kalu anak jtuh..

Ahad, 25 Julai 2010

Ruam lampin

huhu...dekat pinggang,papan punggung Fitri naik ruam...sebab dia x tahan pakai lampin pakai buang tu ker?...sebelum2 ni ok je...
tgk dulu dalam minggu ni...cian dia, tido pun x bpe lena..gatai...
ummi n ayah akan ihktiarkan agar ruam tu berkurangan..
baru je Fitri nak baik demam...kene ruam plak..

Rabu, 21 Julai 2010

Adab2 makan

Al-Ghazali ada menyebut dalam Ihya Ulumiddin...
* Nafsu anak yang paling kuat sekali ialah pada makanan, maka didiklah ia:
1. Untuk makan dengan tangan kanan
2. Membaca Bismillah dan hanya makan makanan yang berdekatan
3. Janganlah dia mendahului orang2 lain yang lebih tua daripadanya
4. Janganlah dia dididik untuk tidur di siang hari kerana ia menjadikannya malas tetapi biarlah dia tidur pada waktu malam.

Semalam,tengah hari...bagi fitri dok dlm walker...
letakkan pinggan mkn dia...isi nasi sikit,sayur carot,brokoli,kentang...
alhamdulillah dia makan...
cuma ada terjatuh cikit2...dah pandai pegang dengan jari...
biar dia belajar makan sendiri..
cuma....lepas mkn,,dia muntah...semalam pun lepas minum susu...dia muntah...
mungkin angin kot...
lps tu..bg makn ubt kembung...kejap je lps tu,dia trus buang angin(kentut)hehe...
nasib tido mlm dia tak meragam...

Selasa, 20 Julai 2010

demam lg

anak selsema blik...dengan batuk..
pg td meragam je...brapa kali nangis pg ni...
baru je tumis nak msk nasi goreng...dah berbunyi...
ayahnya x da...lg la dia meragam...
sabar..sabar...
pkul 7 pg td ayahnya sampai...
tupun...baru diam cikit...
dah nangis...lg la berleja2 kuar air hidungnye...huhu...
cian je...
hrp kat umah pengasuh...x da la meragam sgt...
rini hri rabu...
blik lambat pulak tu..

Ahad, 18 Julai 2010

Demam

tiga beranak demam...ayahnya selsema ngan batuk lg..bru je minggu lpas baik demamnya..minggu ni..demam balik..cian,.ummi,selsema je..huhu..
anak nsib x teruk sgt demamnnya...
so,x meragam sgt...dah bg ubt...ok...
cuma pg ni...dia still batuk...
ayahnya x cht lg..ummipun sama...cuma dah kurg cikit...
alhamdulillah...
mg sumo cpt sembuh..amin.

bersabar dengan tangisan anak


kelebihan menangis...
ku kutip drpd buku..."Anakku Hebat Anakku Soleh"

1.Melatih anggota2nya,meluaskan usus2, mengembangkan dadanya,
memanaskan otaknya,menggerakkan keinginan kemanusiaan..

2.Seorang doktor Amerika telah membuktikan dgn eksperimen bhw tangisan
air mata seseorang yg menangis boleh membantu membuang protein2 dan hormon yg memudaratkan...


Semoga tangisan anakku itu bukanlah kesakitan semata2...
kalu menangis bukan sebab sakit...usah dipujuk2...
hehe...itu ayahnya ckp..
n bg ummi,Fitri nangis,mestilah bersebab...
lapar...x selesa...sakit...buang air besar...
sakit perut(kembung)...
Alhamdulillah...cht selalu anakku n ayahnya..
amin..

Padang Polo




Ayah bw Fitir p main d padang Polo...
so, dia bebas merangkak..
kat sna cma byk kanak2 yang sudah berjln...
kalu adapun...yang bru dpt kaki tu...cikit je...


tp,x sempat dia nak main sepuas2nya...hujan renyai..
so, bw blik umah la...
dah letih main...puas la tidonya...:)
ni kisah hari jumaat petang...

toy raider


Mainan fitri...toy raider..sebelum ni..tgkpun dia nangis..
dah lama,bru dia berani n tunggang rusa tu..hehe.. 
Posted by Picasa

moga anakku cht selalu...makcik ibah dah rindu kat Fitri...
kalu cl...msti ty bla nak blik..hehe...

cameron highland





rc="http://1.bp.blogspot.com/_kcS1kIxkjr8/TEMMK8uMyLI/AAAAAAAAAGY/OyE3dLm-PVo/s320/c+3.JPG" border="0" alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5495249352560265394" />


cti ujg thun lepas...
fitri bru 3 bln...
p Cameron Highland ..2 Famili je...famili abg Midhat n my famili...
hehe...
2 hari semalm...
p kilang wat teh...teh Boh'....
p tmpat y byk2 pokok...n smpt tgk pokok anggur yang berbuah..
n jumpa k.ain...(Dr.Ain)...mmg ambil ubt hemopati kat dia...
stat pregnan...sampi skrg...anakpun mkn ubt hemopati jg...
x bg ubat lain...

Rabu, 14 Julai 2010

KBS 3

14.7.2010
Lepas waktu sek...SK Lambor Kanan mengadakan KBS 3 untuk murid Tahun 1&2
mula dari pukul 12.35-2.0 ptg..
amali solat, bacaan2 dlm solat...
semoga murid2 lebih mudah,dan dpt jdikan panduan utk dilaksanakan dlm kehidupan mereka seharian.
Syukran buat ustzh2 dan ustaz yang membantu melaksanakan KBS ini.

Selasa, 13 Julai 2010

pizza


teringat pizza yang buat tahun lepas...
balik kg..suruh adik beli bahan..
mak bancuh tpg..
kami adik beradik pun mula memproses buat pizza..
bakar...
baru kuar oven...dah licin...
sempat tangkap gbr satu je pizza nye...hehe...
utk abah...x letak daging burger...
kita org letak isi udang...so, abah makan...
best bla wat...abis orang mkan...
tahun ni...x berkesempatan lg nak buat...
tunggu blik semanggol...
n kene prepare dulu...
minta adik bli bhn2nye..
terliur rasa bila teringat blik pizza tuh...

Ahad, 11 Julai 2010

29 September 2010



baby lahir dalam pukul 2.08petang di hospital raja permaisuri bainun,Ipoh.
hari Isnin tu, lepas balik dari sekolah..terus balik ke Ipoh.
Adikku Asrar mengikut balik ke Lambor pg Isnin tu dari Semanggol...
Petang tu...turun air...so, aku dimasukkan dalam wad. mujur lah adikku ada..
dia yang teman pd malam tu...abang kamal balik ke lambor.
masuk ke labor room dalam pukul 9.30pg..
abang menemaniku sepanjang tempoh itu..namun,baby ku lahir selepas beberapa minit
abang keluar dari labor room tu..
dah baby kuar...uri ku x kuar lagi...uri sangkut...
pukul 6 plak baru ditolak masuk bilik bedah..
dibius dari pinggang ke bawah...
kuasa Allah...kita manusia x minta musibah jadi pada kita..
sebelum masuk ke bilik bedah...sekali lagi aku minta tengok babyku sekali lagi.
3.7kg...pukul 7 lebih baru semua settle...
aku ditolak masuk bilik.adik Ya dah ada menunggu...
malam tu...mak, m.ngah,m.njang, abah,abang but,pak long yet...datang melawat..
mak bawa nasi...
mak mertua n k.ct,abang edy,adik ilah,aiman datang dari kedah
alhamdulillah...semua selamat...5 hari duduk hospital...hari Jumaat baru bleh kuar...
anak kuning hari ke 3...
hari ke 7 baru balik semanggol...
bukan mudah menjadi seorang ibu...

famili day





famili day..lumut country resort
p dinner kat Restoran Bakar D'muara...
anak mau dok kejap je...lps tu...nak bebas..
dilepaskan...so...biar la dia merangkak dalam restoran tu..
hehe..

lepas dinner...blik tido...
anak tejaga malam tu...pukul 12 x silap...meragam..menangis
x henti..huhu...mungkin perut masuk angin.
beralih tangan la ayahnya dan umminya mendukung.
nasib lepas bagi makan ubat..
dapat juga fitri tido balik..

ayah kena cuti niaga malam minggu...
semoga famili day yang bakal dirancang akan datang
lebih baik...lagipu, kali ni...ustazah Sabtiah tidak dapat mengikuti
aktiviti kali ni..insyaAllah

data jqaf

hari ni...kena p PPD anto data yang dah buat.
hai...dah lama btul x buka blog ni..
x berkesempatan...mcm bz sangat...sebenarnya x pun...
cuma dengan keadaan boy yang sorang tu...
pantang tengok laptop..
hehe...dah bg laptop mainan dia pun...
yang kita punye juga yang dia berkenankan.
semalam baru siap copy sumo fail dalam cd...
harap2 tu...sumo data dah complete.
petang ni p anto...
Terdapat ralat dalam alat ini

Senarai Blog Saya

Cari Blog Ini

Catatan Popular